Armoede wordt bijna populair gemaakt

Een bericht in de krant dat de inflatie opgelopen is tot bijna 12%, je leest het gewoon en je gaat er aan voorbij. Maar even goed merk je het als je je karretje hebt gevuld in de supermarkt.

Maar als ik van één ding schrik dan is het wel de media. Wie heeft in de media ooit gelezen hoe deze inflatie tot stand is gekomen? De overheid heeft jarenlang geld bijgedrukt en de rente laag gehouden. Door jarenlang geld bijdrukken is nu geldontwaarding CQ inflatie ontstaan. 

Deze inflatie kan bestreden worden door de rente te verhogen, maar als de rente te hoog wordt kan de overheid de rente over haar schulden niet meer betalen. In Nederland is dat nog niet zo’n groot probleem, maar in landen als Spanje en Italië wel. Daar zijn de overheidsschulden torenhoog > waardoor de Europese Centrale Bank de rente niet gaat verhogen > waardoor wij in Nederland vervolgens met een hoge inflatie komen te zitten.

In plaats van in de media dit eerlijke verhaal te lezen, het verhaal dat in Europa en dan met name zuid-europa de overheidsschulden de pan uit rijzen en dat we daarom ook in Nederland met hoge inflatie CQ geldontwaarding te maken hebben, lees je verhalen en adviezen over hoe je met weinig geld kunt omgaan.

Ik sla de krant open of kijk tv en zie dan met name verhalen en tips over hoe je met minder geld om kunt gaan, omdat het allemaal minder wordt. Dan voel ik me toch als een klein kind behandeld. In plaats van het echte verhaal te vertellen, vertelt de media een verhaaltje zoals de overheid t graag ziet. Namelijk dat de Burger zich maar moet gaan aanpassen aan koopkrachtverlies in plaats van dat de overheid financieel orde op zaken gaat stellen. Armoede wordt populair gemaakt lijkt het wel. Ik zet SBS6 vanavond aan en mij wordt verteld hoe leuk het wel niet eens om eens bij een kledingbank langs te gaan. Dan schieten me toch de tranen in de ogen. Dat we door de media zo worden voorgelogen, als kleine kinderen.

Mensen die al een tijdje in crypto zitten, kennen dit hele verhaal al. Wij weten al een tijdje dat de euro (en ook de dollar) een stukje papier is dat in rap tempo minder waard wordt. Wij weten dat we in harde assets CQ waardepapieren moeten zitten. Dat zijn op dit moment goud, zilver en bitcoin onder andere.

Zelf heb ik jaren geleden al de beslissing genomen om een deel van mijn spaargeld in Bitcoin onder te brengen. Bitcoin kan heel erg volatiel zijn En in Waarde heen en weer schieten maar door de jaren heen is het alleen maar meer waard geworden als je even uitzoomt. Was de bodem van Bitcoin eerst nog €700, lag die later op €3.000, inmiddels zitten we op een Bitcoin prijs van rond de €40.000. En ik kan je vertellen, Bitcoin daar zijn er maar 21 miljoen van hooguit, Bitcoin is dus enorm Schaars, dus de Bitcoin prijs gaat de komende jaren alleen maar verder omhoog. Het kan maar zo zijn dat we over 4 jaar een prijs gaan zien van misschien wel €200.000 per Bitcoin. En dat lijkt me nog een conservatieve inschatting.

Samengevat kun je stellen dat de overheid jarenlang steeds geld heeft lopen bijdrukken. Daarom hebben we nu last van geldontwaarding CQ inflatie. In plaats van dat de media dit ons uitlegt worden we nu vertelt over hoe we met weinig geld om willen gaan en wordt armoede bijna populair gemaakt. Wij crypto mensen hebben jaren geleden dit al aan zien komen. We hebben ons geld veilig weggezet in Bitcoin met name. De Bitcoin wordt in de loop der jaren steeds meer waard in tegenstelling tot de euro dus.

En tot slot: de slimmeriken onder ons zetten Bitcoin weg tegen rente en die rente wordt alleen maar meer per jaar, omdat Bitcoin jaar-op-jaar meer waard wordt. Kortom Bitcoin is een zogenaamde hedge (bescherming) tegen inflatie. En je beschermt met Bitcoin niet alleen je geld tegen inflatie, maar door je Bitcoin op rente te zetten, kan je koopkrachtverlies jaar op jaar ook nog voor een stukje gecompenseerd worden…

1 gedachte over “Armoede wordt bijna populair gemaakt”

  1. Over dat op rente zetten van je Bitcoin, daar kom ik even op terug. Er zijn onderhand zoveel schandalen gebeurd rondom platforms, dat ik inmiddels denk dat je het beste je Bitcoin op een hardware wallet kunt bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *