Bitcoin pitch

Heb je ook last van vrienden of familie die negatief over Bitcoin praten? Dan geef ik je hier een korte BITCOIN PITCH om hen weerwoord te bieden!

Vergeet niet dat Bitcoin de best performing, most rock solid asset class van de afgelopen 10 jaar is.

En dat is niet voor niets. Bitcoin is het grootste, veiligste en meest krachtige blockchain netwerk ter wereld met meer dan 10.000 nodes o.a. Voordat de overheid zo’n groot en veilig blockchain netwerk heeft opgetuigd, zijn ze jaren verder, als het überhaupt al gaat gebeuren.

Bovendien heeft Bitcoin geen eigenaar en kan niemand de eigenschappen van Bitcoin zomaar aanpassen, er zijn maximaal 21.000.000 bitcoins in omloop en dat blijft ook zo. Dit in tegenstelling tot de cbdc van de overheid die onbeperkt bijgedrukt kan worden.

Bitcoin kan ook nauwelijks verboden worden. Er hoeft maar één land Bitcoin toe te staan en de nodes gaan gewoon daar zitten. Of desnoods plaatsen we nodes in internationale wateren. Kortom de Bitcoin blockchain overleeft altijd.

En dan kun je nog zeggen, Bitcoin kan het moeilijk worden gemaakt door bedrijven als bitvavo en binance te verbieden. Ja dan kun je alleen concluderen dat Bitcoin het digitale goud is, dus dat mensen het toch wel weten te vinden ook al maakt de overheid het Bitcoin heel moeilijk. In ieder geval is de cbdc (digitale euro) van de overheid niet t digitale goud, want die wordt onbeperkt bijgedrukt.

En dan nog kort even uitgelegd waarom Bitcoin steeds meer waard wordt. Kijk er zijn maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop wereldwijd. En de vraag naar Bitcoin stijgt jaar-op-jaar. Maar het aanbod blijft dus gelijk, namelijk 21 miljoen bitcoins.

Kortom, wat gebeurt er dus: stijgende vraag, gelijk blijvend aanbod: inderdaad een stijgende prijs. De prijs van Bitcoin zal dus in de loop der jaren steeds hoger komen te liggen.

(Evengoed alleen beleggen met geld dat je kunt missen. Bitcoin is ook extreem volatiel, dus altijd ook euro’s achter de hand houden.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *