Bitcoin en aandelen blijven maar dalen, help!

Bitcoin is inmiddels vanaf de top met meer dan 60% gezakt, we hebben een koers bereikt inmiddels van +- $25.000 per Bitcoin, even goed zijn we daarna wel weer wat gaan stijgen.

Sommige altcoins zijn zelfs al met meer dan 90% gezakt. Fantom is met meer dan 93% down bv. Even goed zijn altcoins behoorlijk link, want het zou niet de eerste keer zijn dat bij een nieuwe bullrun het grootste deel van de altcoins wordt vervangen door nieuwe pareltjes. Fantom bijvoorbeeld ziet er nu uit als een aanbieding, maar als we pech hebben, kan de volgende bullrun pas in 2024 bij de volgende Bitcoin halving beginnen en kunnen een hoop altcoins compleet weggevaagd zijn en zijn er nieuwe projecten voor in de plaats gekomen.

Dan de aandelen. Van de aandelen zijn met name de techaandelen en dan met name small tech het hardste onderuit gegaan afgelopen periode.

De one million dollar question op dit moment is natuurlijk: wanneer kun je het beste weer instappen? Ja, dan moet je per categorie bekijken wat je het beste kunt doen. Wat Bitcoin of aandelen betreft denk ik dat DCA op dit moment geen slechte strategie is. DCA staat voor dollar cost averaging en dat houdt in dat je bijvoorbeeld wekelijks voor een klein bedrag aandelen of Bitcoin koopt. Zo zit je gemiddeld altijd goed. Hou er rekening mee dat theoretisch gezien de beurscrash nog wel een tijdje door kan gaan, misschien nog wel een half jaar of een jaar. Zorg er dus dan ook voor dat je DCA potje met euro’s niet na 2 maanden op is, maar dat er na één jaar ook nog wat in zit.

Wat altcoins betreft kijk ik dus iets anders naar de situatie. Na een hectische bullrun afgelopen jaar zijn altcoins daarna behoorlijk hard gecrasht. Ik kan het me dan ook voorstellen dat een hoop crypto beleggers niet staan te trappelen om volgende maand alweer in te stappen, die moeten eerst nog flink bekomen van de schrik. Als we kijken naar de voorlaatste bullrun van 2017, dan zie je dat de echte bullrun die daarna kwam pas in 2020 was. Dit heeft te maken met de Bitcoin cycli waarbij de Bitcoin halving, die eens in de paar jaar voorkomt, centraal staat. Het zou dan ook maar eens zo kunnen zijn dat de volgende crypto bullrun pas begin 2024 weer geïnitieerd wordt, na de volgende Bitcoin halving die ongeveer in het voorjaar van 2024 plaats gaat vinden.

En wat altcoins betreft dus, als het nog zo lang zou gaan duren voordat we weer een nieuwe bullrun gaan starten dan zou het wel eens kunnen zijn dat een hoop altcoins helemaal van het toneel gaan verdwijnen en er in 2024 nieuwe projecten op de proppen komen. Niet iedereen is deze mening toegedaan, sommigen verwachten ook dat een hoop altcoins, met name die nu hoog genoteerd staan, gewoon zullen blijven bestaan, omdat heel veel altcoin projecten momenteel steviger geworteld zijn. Even goed hebben we afgelopen tijd het Terra Luna debacle allemaal meegemaakt en weten we dus ook hoe het anders kan gaan…

Kortom, pas heel goed op met altcoins op dit moment, er lijkt een mooie korting gaande te zijn, maar sommige altcoins kunnen dus ook helemaal van het toneel verdwijnen en dan ben jij je centjes kwijt.

Samengevat kunnen we zeggen dat de beurscrash nog wel even door kan gaan, maar theoretisch gezien morgen ook voorbij kan zijn. Daarom pas ik wat betreft Bitcoin en aandelen ook met name de DCA methode toe. Wat altcoins betreft ben ik een stuk voorzichtiger. Bij vorige cycli in de cryptomarkt hebben we gezien dat heel veel altcoins van het podium verdwenen zijn en vervangen zijn door een compleet nieuwe altcoin projecten. Met name de wat grotere meer gewortelde altcoins zouden de huidige crypto bear market kunnen overleven, maar niets is zeker dat hebben we wel gezien aan het Terra Luna debacle. 

Zelf ben ik er nog niet helemaal over uit, maar ik overweeg wel wat kleine posities te nemen in de wat meer gevestigde altcoin projecten, daarbij rekening houdend dat ik een behoorlijk risico neem. Daarom ben ik ook niet van plan grotere bedragen in alts te stoppen en het voornamelijk ook bij Bitcoin te houden wat crypto betreft…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *