Beleggen in Psychedelica medicijnen de toekomst?

Al een aantal jaren verdiep ik mij in beursgenoteerde bedrijven die medicatie ontwikkelen op basis van Psychedelica.

Met psychedelica worden onder andere paddenstoelen en LSD bedoeld. In paddestoelen bijvoorbeeld zit namelijk de werkzame stof Psilocybine. Psychedelica bedrijven zoals Mind Medicine en Atai Life Sciences ontwikkelen synthetische Psilocybine waarmee nieuwe medicatie ontwikkeld wordt waar mensen met bijvoorbeeld ADHD, depressie of PTSS mee behandeld kunnen worden. Het gaat dan onder andere om mensen die op traditionele medicatie niet goed reageren of daar bijvoorbeeld veel bijwerkingen van ondervinden.

Wat ik op internet lees op de website van het UMCG Groningen is dat in het UMC Groningen al mensen met Psilocybine experimenteel behandeld worden. Het gaat dan om mensen met een therapieresistente depressie. Ook lees ik op hun website dat het bedrijf Compass Pathways betrokken is bij het onderzoek. Compass Pathways is één van de grootste beursgenoteerde Psychedelica bedrijven ter wereld.

Andere grote beursgenoteerde Psychedelica bedrijven zijn bijvoorbeeld, de hier al genoemde, Atai Life Sciences en Mind Medicine. Zelf heb ik positie genomen in een aantal psychedelica bedrijven. Het aandeel Mind Medicine bv. was gestegen van <15ct in 2020 tot meer dan >$5,50 in 2021. Tijdens de huidige beurscrash is het aandeel gezakt tot onder de $1. En dat was voor mij een reden om opnieuw in Mind Medicine te stappen (nadat ik praktisch al mijn aandelen, dus niet alleen Mind Medicine, in 2021 verkocht had). Momenteel staat het aandeel Mind Medicine iets boven de $1. Even goed maken de aandelen Atai Life Sciences en Mind Medicine maar een klein deel uit van mijn portfolio, want het zijn toch jonge nieuwe bedrijven in een hele nieuwe markt, dus ook meer risicovol.

Zoals gezegd volg ik al een aantal jaren dit soort Psychedelica bedrijven en vind de beleggingsmogelijkheden zeer interessant. Het is een compleet nieuwe markt die volgens investeerders heel groot kan worden. Eén van de bekendere investeerders die openlijk in Psychedelica investeert is Kevin O’leary aka Mr. Wonderful. In onderstaand artikel op Business Insider kun je lezen hoe hij tegen deze sector aankijkt:

https://www.businessinsider.com/kevin-oleary-investing-why-betting-big-psychedelics-medicine-2020-11

Aandelen Atai Life Sciences, Mind Medicine en Compass Pathways zijn in Nederland te koop bij Degiro.

Uiteraard is dit artikel geen financiëel advies en slechts informatief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *