AI, AGI & de singularity

Interessant! De oorspronkelijke voorspelling van een van de bekendste trendwatchers wereldwijd, Ray Kurzweil, is dat de zgn. singularity wel eens plaats zou kunnen gaan vinden rond 2045. Echter AI experts die in het veld werken momenteel, zoals Ben Goertzel, denken nu dat we het punt van de singulariteit wel eens eerder zouden kunnen gaan bereiken.

Waarschijnlijk heeft de mensheid nog niet half in de gaten wat op hen af komt in de komende jaren. De singularity zou wel eens zo’n gigantische impact kunnen hebben op de mensheid dat de mensheid misschien wel eens helemaal zou kunnen gaan verdwijnen. Of dusdanig zou kunnen gaan veranderen dat we daar op dit moment nog totaal geen voorstelling bij kunnen maken.

Een ding weten we wel en dat is dat de singularity een EXTREEM grote impact om onze maatschappij zal hebben!

Waarschijnlijk zal de komende jaren awareness, bewustwording, rondom het onderwerp singularity heel belangrijk worden. Experts hebben in een open brief aan de autoriteiten inmiddels al gewaarschuwd voor de gevaren van AI.

Het zou me niet verbazen dat zeer kritische burgers gaan opstaan die gaan wijzen op de gevaren van AI en dan met name AGI (Artificial General Intelligence). AGI houdt in dat artificieel intelligente entiteiten niet alleen op een bepaald vlak intelligent zijn, maar in zijn geheel en daarbij een stukje bewustzijn ontwikkelen.

AGI entiteiten kunnen serieus een gevaar vormen voor de toekomst van de mensheid. Net als bij de CBDC nu het geval is, zullen er waarschijnlijk tegen die tijd dus kritische burgers opstaan die waarschuwen voor de gevaren van AGI.

Volgens sommige AI experts zullen binnen nu en 5 jaar zelfs CEO’s van grote tech bedrijven beveiligd moeten worden vanwege assassination gevaar. Dit omdat zeer AI-kritische wappies/ burgers, die te ver doordraaien, mogelijk aanslagen op hen willen gaan plegen.

Mocht de ontwikkeling van AI uit de hand lopen en overgaan in de ontwikkeling van AGI en mochten wij uiteindelijk grip erop verliezen, dan denk ik niet dat we een soort van Terminator-achtig scenario zullen gaan zien; dat AI in de vorm van robots ons zullen gaan bestrijden. ik denk dat AI zo extreem intelligent zal zijn tegen die tijd dat het met gemak een soort van virus kan verspreiden waarmee de mensheid binnen enkele dagen uitgeschakeld kan worden. Laten we hopen dat dit nooit gebeurt. Daarom moeten we op dit moment ook kritisch gaan worden en de discussie aangaan zonder daar in door te draaien…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *